Arbeidsgiverperiode II

Arbeidsgiverperiode II

I revidert budsjett for 2021 avstår regjeringen fra å innføre en arbeidsgiverperiode II ved permitteringer.

Arbeidsgivere som permitterer arbeidstakere, må betale lønn til arbeidstakeren i en arbeidsgiverperiode før arbeidstakeren kan søke om dagpenger. Arbeidsgiverperioden har vært endret flere ganger det siste året. Etter gjeldende regelverk har arbeidsgiveren plikt til å betale 10 dager med lønn til den permitterte.

Regjeringen har tidligere vedtatt at det skulle innføres en arbeidsgiverperiode II for permitteringer utover 30 uker innenfor en periode på 18 måneder. Denne perioden skulle bestå av fem lønnspliktdager for arbeidsgiveren, og bidra til at arbeidsgiveren skulle hente permitterte arbeidstakere tilbake til arbeid.

Regjeringen har nå foreslått at arbeidsgiverperiode II likevel ikke skal innføres. Begrunnelsen for forslaget er at slik situasjonen er nå, ville arbeidsgiverperiode II ikke fungert som et insentiv til å hente arbeidstakere tilbake til jobb, men i stedet kun utgjøre en ekstrakostnad for bedrifter i en allerede vanskelig økonomisk situasjon.

 

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018