Erstatningsvedtak i Diskrimineringsnemnda

Erstatningsvedtak i Diskrimineringsnemnda

For første gang i historien har Diskrimineringsnemnda tilkjent oppreisning og erstatning for kjønnsdiskriminering i arbeidslivet.

Saken gjaldt en kvinnelig søker til en stilling som kosmetisk sykepleier. Etter å ha fått tilbud om jobben, opplyste hun klinikken om at hun skulle ut i mammaperm om tre måneder. Senere samme dag mottok hun en epost der hun ble informert om at klinikken ikke hadde ressurser til å lære henne opp i tre måneder, før hun deretter skulle ut i permisjon.

Diskrimineringsnemndas tok utgangspunkt i Likestillings- og diskrimineringsloven § 29 og vurderte om det forelå omstendigheter som ga «grunn til å tro» at diskriminering hadde skjedd. Klinikkens begrunnelse for at kvinnen ikke kunne tiltre stillingen var direkte knyttet opp mot at hun skulle ut i permisjon, noe som ga grunn til å tro at det forelå diskriminering.

Diskrimineringsnemnda kom frem til at det forelå kjønnsdiskriminering og påpekte at gravide arbeidssøkere ikke er pliktige til å opplyse om graviditet. Kvinnen ble tilkjent 50 000 kroner i oppreisning og 75 000 kroner i erstatning.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018