Forlengelse av flere ordninger og tiltak som følge av korona

Forlengelse av flere ordninger og tiltak som følge av korona

Regjeringen har i det reviderte nasjonalbudsjettet foreslått å forlenge flere tiltak og ordninger for å avhjelpe konsekvensene av korona.

1. Forlengelse av lønnsstøtteordningen

Regjeringen foreslår at lønnsstøtteordningens varighet skal forlenges. I utgangspunktet skulle ordningen gjelde fra 15. mars til 30. juni 2021, men det er nå foreslått at ordningen også skal gjelde ut august 2021.

Arbeidsgivere, som kan dokumentere et omsetningsfall på 70 prosent eller mer, får inntil 25 000 kroner i måneden per ansatt som tas tilbake fra permittering. Ved omsetningsfall under 70 prosent, avtar støttebeløpet gradvis ned til 10 000 kroner for et omsetningsfall på 15 prosent. Omsetningsfall under 15 prosent gir ikke rett til økonomisk støtte.

En arbeidsgiver kan få økonomisk støtte for inntil 108 dager per permitterte arbeidstaker som hentes tilbake, og kan maksimalt motta 21,9 millioner kroner i støtte i løpet av ordningens varighet.

2. Permitteringer

Regjeringen har foreslått at den maksimale perioden som arbeidsgivere er fritatt for lønnsplikt under permittering endres tilbake til 26 uker innenfor en periode på 18 måneder. Endringen vil gjelde for nye permitteringer fra og med 1. juli 2021. Dersom en arbeidsgiver permitterer en ansatt etter 1. juli 2021 vil ikke tidligere permitteringer telle med i beregningen.

3. Forlengelse av karantenekompensasjonsordningen

Regjeringen foreslår å forlenge kompensasjonsordningen for innreisekarantene til utgangen av juni 2021. Arbeidsgivere kan søke om inntil 1 000 kroner i støtte per døgn en arbeidstaker eller oppdragstaker har vært i innreisekarantene.

4. Utvidet rett til sykepenger og omsorgspenger

Det er foreslått å forlenge retten til sykepenger ved fravær på grunn av koronasmitte eller mistanke om koronasmitte til utgangen av september 2021. Arbeidsgiverfinansieringen ved denne type sykdom reduseres fra 16 til 3 dager.

Regjeringen foreslår også å forlenge de midlertidige reglene for omsorgspenger ut september 2021. Foreldre som har barn i karantene, eller er hjemme på grunn av stengte skoler og barnehager har rett til omsorgspenger. Dette gjelder selv om den opprinnelige kvoten er brukt opp.

5. Utvidelse av retten til arbeidsavklaringspenger

Regjeringen foreslår å forlenge stønadsperioden for mottakere av arbeidsavklaringspenger til utgangen av september 2021. Dette gjelder også for mottakere som i utgangspunktet har brukt opp sin stønadsperiode i perioden mellom 1. juli og 29. september.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018