Forslag om å forlenge maksperioden for dagpenger og å utvide permitteringsperioden

Forslag om å forlenge maksperioden for dagpenger og å utvide permitteringsperioden

Regjeringen har sendt ut forslag om å forlenge maksperioden for dagpenger og å utvide permitteringsperioden fram til 1. juli 2021.

Dagpenger

Regjeringen har tidligere utvidet maksperioden for dagpenger. Denne midlertidige ordningen ble avsluttet 1. november 2020. Vurderingen ved utgangen av perioden var at smittetrykket og jobbmulighetene var i vesentlig bedring. Regjeringen foreslo derfor ikke å forlenge maksperioden for dagpenger. Etter at vurderingen ble foretatt har situasjonen endret seg. Regjeringen foreslår derfor å forlenge maksperioden for dagpenger på ny.

Forslaget gjelder for:

  • Personer som etter 31. oktober 2020 har brukt opp retten til dagpenger, og som er ledige eller permitterte når forslaget iverksettes.
  • Permitterte og ledige personer som bruker opp retten til dagpenger før 1. juli 2021.

Regjeringen foreslår at personer som etter 31. oktober 2020 har brukt opp retten til dagpenger skal få mulighet til å søke om dagpenger på nytt, men dette vil ikke være mulig før forskriften er vedtatt.

Permitteringsperiode

Etter en vurdering av dagens koronasituasjon har Regjeringen foreslått å utvide permitteringsperioden til 1. juli 2021. Permitteringsperioden er tidligere utvidet fra 26 til 52 uker. Dersom forslaget blir vedtatt vil virksomheter ha mulighet til å ha permitterte ansatte fram til 1. juli 2021. Dette selv om de ansatte vil være permittert i mer enn 52 uker.

Regjeringens vurdering er at virksomheter fremdeles har midlertidig redusert behov for bemanning, men at det vil være gode muligheter for å hente de permitterte tilbake i jobb på et senere tidspunkt. 


 

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018