Gjeninnføring av «kollektiv søksmålsrett» - hva betyr dette i praksis?

Gjeninnføring av «kollektiv søksmålsrett» - hva betyr dette i praksis?

I tråd med Hurdalsplattformen kan fagforeningene fra 1. juli 2022 ta ut søksmål mot bedrifter i saker hvor de mener det skjer ulovlig innleie av arbeidskraft. Dette kan de gjøre uavhengig av om medlemmet deres støtter eller vil være med på søksmålet. Vil dette føre til at antallet søksmål om ulovlig innleie kommer til å øke? Og vil fagforeningen etter hvert få en «kollektiv søksmålsrett» også på andre områder, f.eks. ved midlertidige ansettelser?

Hva betyr endringene?

Denne uken vedtok Stortinget å gjeninnføre den såkalte «kollektive søksmålsretten». Denne retten ble opprinnelig innført av de rødgrønne i 2013 med formål om å styrke etterlevelsen av innleiereglene. To år senere ble den kollektive søksmålsretten opphevet av de blå regjeringspartiene, før den altså nå gjeninnføres av de rødgrønne nå som de er tilbake ved roret.

I dag og frem til 1. juli 2022 må fagforeningene få med seg den innleide dersom de skal reise søksmål mot bedrifter i saker om ulovlig innleie. Dette krever at den innleide både er medlem i fagforeningen og ønsker å ta ut et slikt søksmål i sitt navn.

Endringen som nå er vedtatt betyr at fagforeningene fremover kan ta ut slike søksmål uavhengig av om den innleide er medlem og uavhengig av hva den innleide selv ønsker. Den kollektive søksmålsretten rokker ikke ved den innleides egne adgang til å ta ut søksmål.

Den kollektive søksmålsretten som nå gjeninnføres gir fagforeningene mulighet til å reise søksmål mot bedrifter i saker hvor de mener at bedriften leier inn arbeidskraft fra et vikarbyrå uten at vilkårene i arbeidsmiljøloven § 14-12 er oppfylt. Fagforeningen vil ikke, i sitt eget navn, kunne ta ut søksmål som gjelder innleides rett til fast ansettelse eller erstatning. Det må fremdeles den innleide gjøre i sitt eget navn.

Både fagforeningen og den innleide kan, sammen eller hver for seg, kreve forhandlinger i forbindelse med en angivelig ulovlig innleie. Det var få saker fra fagforeningen i den to års perioden som de tidligere hadde kollektiv søksmålsrett, og de nå vil bruke denne retten i større grad.

Vil fagforeningene også få rett til å ta ut søksmål om midlertidige ansettelser?

Dagens regjering er opptatt av å styrke arbeidstakernes vern og hovedregelen om fast ansettelse. I Hurdalsplattformen slår regjeringen fast at den skal «… vurdere kollektiv søksmålsrett på flere områder». I den prosessen som nå har vært for å gjeninnføre kollektiv søksmålsrett i innleiesaker har flere, i sine høringssvar, skrevet at regjeringen bør vurdere å innføre kollektiv søksmålsrett også ved ulovlige midlertidige ansettelser.

I proposisjonen som til slutt ble sendt til Stortinget skriver regjeringen at eventuelle forslag vil komme i egen prosess. Fremover blir det derfor spennende å se hva som kommer fra regjeringen. Den har allerede strammet inn mulighetene til å ansette midlertidig, og vårt stalltips er at den kommer til å foreslå at den kollektive søksmålsretten også skal omfatte ulovlige midlertidige ansettelser.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018