Kompensasjonsordning for utgifter til innreisekarantene ved bruk av utenlandsk arbeidskraft

Kompensasjonsordning for utgifter til innreisekarantene ved bruk av utenlandsk arbeidskraft

Regjeringen har tidligere vedtatt bestemmelser som pålegger personer karantene ved innreise til Norge. Personene er nødt til å oppholde seg i eget hjem, eller på et annet egnet sted. For utenlandske arbeidstakere betyr dette i de fleste tilfeller et opphold på karantenehotell.

Det er mange virksomheter i Norge som benytter, og er avhengig av, utenlandsk arbeidskraft. Som følge av kravet om karantene ved innreise til Norge, har disse virksomhetene fått store merutgifter. Regjeringen har derfor forslått at det etableres en kompensasjonsordning for virksomheter som benytter utenlandsk arbeidskraft. Målet med ordningen er å stimulere til økt aktivitet for virksomheter som er rammet av innstrammede smitteverntiltak. Kompensasjonen skal hjelpe virksomheter til å dekke merkostnadene knyttet til lønn, losji og oppfølging av utenlandske arbeidstakere som sitter i karantene.

Regjeringen foreslår at ordningen skal gjelde for perioden 1. november 2020 til 28. februar 2021, og har foreslått å bevilge totalt 480 millioner kroner.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018