Koronaviruset – endring i perioden arbeidsgiver har lønnsplikt ved permittering

Koronaviruset – endring i perioden arbeidsgiver har lønnsplikt ved permittering

Regjeringen har vedtatt endringer i perioden arbeidsgivere har lønnsplikt ved permittering. Lønnspliktperioden vil fra 1. september 2020 være ti dager.

Ifølge permitteringslønnsloven har arbeidsgiver ved permittering av arbeidstaker i utgangspunktet en plikt til å betale permitteringslønn og annet arbeidsvederlag i en periode på 15 dager (arbeidsgiverperioden). Etter dette er arbeidsgiver fritatt fra lønnsplikt i 26 uker i løpet av en periode på 18 måneder (fritaksperioden) ved fortsatt permittering.

Som følge av koronapandemien, iverksatte regjeringen en rekke tiltak for å trygge bedrifter, arbeidsplasser og arbeidstakere. Ett av disse tiltakene var å endre perioden arbeidsgivere har lønnsplikt overfor arbeidstakere fra 15 til to dager. Samtidig ble det varslet at permitteringsreglene ville bli vurdert løpende.

Siden det stadig er flere som kommer tilbake i jobb har regjeringen nå vedtatt å øke antall lønnspliktdager for arbeidsgiver fra to til ti dager.

Endringen ble vedtatt den 26. juni 2020 med ikrafttredelse den 1. september 2020.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018