Koronaviruset – forebyggende rutiner og tiltak på arbeidsplassen

Koronaviruset – forebyggende rutiner og tiltak på arbeidsplassen

Stadig flere virksomheter har kommet til oss med spørsmål knyttet til koronaviruset. Som arbeidsgiver bør du innføre forebyggende rutiner i forbindelse med koronavirus-utbruddet.

I tråd med arbeidsmiljølovens krav til et forsvarlig arbeidsmiljø anbefaler vi arbeidsgivere å gjennomføre en risikovurdering av smittefare ved arbeidsplassen og sette i gang smitteforebyggende tiltak. Arbeidsgivere bør også følge helsemyndighetenes anbefalinger og opptre i samsvar med disse.

Aktuelle tiltak kan være skjerpede rutiner for hoste- og håndhygiene, krav om at ansatte arbeider hjemmefra, restriksjoner på reisevirksomhet og permittering. I kraft av arbeidsgivers styringsrett kan virksomheten pålegge ansatte å følge tiltak som er saklige og forholdsmessige.

Å be arbeidstakere om å arbeide hjemmefra kan være aktuelt for å hindre en allerede smittet person i å spre viruset videre. Hjemmekontor kan også vurderes for ansatte som har vært på reise til områder med smitteutbrudd, men som ikke er påvist smittet.

Når det gjelder arbeidsrelaterte reiser, bør arbeidsgiver vurdere om reisen skal gjennomføres. Ved private reiser anbefaler vi at ansatte bes følge reiserådene som gis av norske myndigheter.

Permittering kan være et aktuelt tiltak ved manglende levering fra leverandører eller andre praktiske hindringer.

Ta gjerne kontakt med oss hvis virksomheten din har behov for tilpasninger som følge av koronavirus-utbruddet.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018