Koronaviruset – midlertidige endringer for permitterte ansatte i private pensjonsordninger

Koronaviruset – midlertidige endringer for permitterte ansatte i private pensjonsordninger

For å håndtere de økonomiske konsekvensene av virusutbruddet har Stortinget nå også vedtatt endringer i reglene for permitterte i private pensjonsordninger.

Stortinget har vedtatt midlertidige endringer for permitterte ansatte i private pensjonsordninger. Hovedregelen er i dag at ansatte som blir permittert ikke fortsetter som medlemmer av slike ordninger. Det kan likevel reguleres i pensjonsavtalen at arbeidstaker i slike tilfeller fortsatt skal være medlem. Endringene vil i hovedsak ha betydning for arbeidsgivere som ikke har avtalt dette.

Stortinget har vedtatt at arbeidsgivere som ønsker det, kan la permitterte fortsette medlemskapet i pensjonsordningen under permitteringsperioden. Den enkelte arbeidstaker må bære kostnaden ved fortsettelsesforsikring for medlemskapet, mens virksomheten fremdeles må betale forvaltnings- og administrasjonskostnadene. Dette vil innebære midlertidige endringer i innskuddspensjonsloven, tjenestepensjonsloven, foretakspensjonsloven og forsikringsavtaleloven.

De foreslåtte endringene er behandlet i Stortinget og vil tre i kraft straks de er behandlet av Kongen i statsråd.

Ta gjerne kontakt med oss hvis virksomheten din har behov for tilpasninger som følge av utbruddet av koronaviruset.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018