Koronaviruset – utvider permitteringsperioden til 52 uker

Koronaviruset – utvider permitteringsperioden til 52 uker

Regjeringen foreslår å utvide permitteringsperioden til 52 uker fra 1. november 2020.

Som følge av koronapandemien foreslår regjeringen å utvide permitteringsperioden til 52 uker fra første november. Formålet med utvidelsen er å avhjelpe næringslivet økonomisk i en usikker tid.

Dette innebærer:

  1. At perioden arbeidsgiver er fritatt fra lønnsplikt under permittering utvides fra 26 til 52 uker.
  2. At perioden permitterte arbeidstakere kan ha krav på dagpenger utvides fra 26 til 52 uker.

Ifølge permitteringslønnsloven skal arbeidsgiver betale permitteringslønn og annet arbeidsvederlag i en gitt tid etter at permitteringen er besluttet (arbeidsgiverperiode I). Fra 1. september er denne perioden 10 dager. Etter dette er arbeidsgiver etter dagens ordning fritatt fra lønnsplikt i 26 uker (fritaksperioden). Fritaksperioden er nå som nevnt foreslått utvidet til 52 uker.

I tillegg foreslår regjeringen en arbeidsgiverperiode II på 5 dager etter 30 ukers permittering fra 1. januar 2021. Arbeidsgiverperiode II vil gjelde for alle som har vært permittert i 30 uker eller mer per 1. januar. Formålet med arbeidsgiverperiode II er at arbeidsgivere skal vurdere om det er nødvendig å holde arbeidstakere permitterte, fremfor at andre virksomheter som har behov får tilgang på nødvendig arbeidskraft.

Forslaget vil ha budsjettmessige konsekvenser. Regjeringen vil derfor fremlegge en proposisjon med forslag til budsjettvedtak for Stortinget.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018