Regjeringens tiltak - endringer i permitteringsreglene

Regjeringens tiltak - endringer i permitteringsreglene

Regjeringen la fredag 13. mars fram en rekke strakstiltak for å bøte på de økonomiske konsekvensene av koronavirus-utbruddet for norske bedrifter og næringsliv. For arbeidsgivere er tre tiltak særlig relevante.

De tre tiltakene er: 

  • Regjeringen vil redusere antall dager med lønnsplikt for arbeidsgiver fra 15 til to dager (arbeidsgiverperioden). Formålet er å redusere arbeidsgivers kostander ved permittering slik at de bedre kan tilpasse seg markedssvikt
  • I tillegg vil regjeringen fjerne ventedager før utbetaling av dagpenger for arbeidstakere som permitteres. I praksis betyr det at arbeidstakere kan få utbetalt dagpenger dagen etter utløpet av arbeidsgiverperioden.
  • Regjeringen vil også endre kravet til redusert arbeidstid for rett til dagpenger fra 50 til 40 prosent.

Det er foreslått at tiltakene skal gjelde straks de er behandlet i Stortinget, og at de også skal gjelde for permitteringer som er iverksatt før ikrafttredelsen. Det betyr at arbeidsgiverperioden «fryses» på det antallet dager som er avviklet ved ikrafttredelsen. Hvis arbeidsgiverperioden er avviklet med for eksempel seks dager, vil den anses som avsluttet.

Ta gjerne kontakt med oss hvis virksomheten din har behov for tilpasninger som følge av koronavirus-utbruddet.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018