Selvtillit, mestring og styringsrett

Selvtillit, mestring og styringsrett

En av våre samarbeidspartnere, FrontRow Consulting, er aktuell med boken «Helt Sjef – om kvinner og ledelse og veien til toppen». Boken har fått terningkast 5 i Dagbladets anmeldelse. Det er lanseringsfest for boken i dag. Merete Furesund i Homble Olsby | Littler er en av 13 dyktige kvinner som er intervjuet i boken om sin karrierevei. Hun fremheves av forfatterne som en som har et bevisst forhold til selvtillit:

«Selvtillit er ferskvare. Jeg utfordrer derfor meg selv og spør meg stadig om hva jeg bør jobbe mer med. Samtidig har jeg alltid tatt utfordringene som kommer, og på den måten har jeg kanskje vært uredd. Jeg trenger å stå i nye ting for å se hva jeg mestrer. De erfaringene jeg har fått på denne måten bidrar til å bygge selvtillit.»

Forfatterne opplever Merete som et typisk eksempel på en som opparbeider seg selvtillit gjennom mestring, og fremhever i boken at hun også har funnet sin egen måte å håndtere manglende selvtillit på når hun møter nye, ukjente situasjoner:

«Det å møte for Høyesterett føltes som å avlegge en stor prøve. Min måte å håndtere det på var å bryte oppgaven ned i mindre deler. Da blir det håndterbart, og føles mindre skummelt. Underveis i karrieren har jeg alltid vært opptatt av å bygge selvtillit gjennom å snakke med andre, holde meg oppdatert og gå på kurs. I tillegg minner jeg meg selv om at det alltid handler om å gjøre en best mulig jobb. Deretter er det bare å hoppe i det.»

Like viktig som at ledere blir trygge på seg selv er å sørge for at ledere faktisk mestrer og videreutvikler jobben sin. Dette kan oppnås på flere måter, men et meget sentralt tema er å sørge for å opparbeide god kompetanse innenfor styringsretten.

Styringsretten er fundamentet for all ledelse, og må utøves i klokt samspill med andre ledelsesprinsipper. Det er viktig at ledere forstår at styringsretten både gir muligheter og har grenser, og at fravær av tydelig ledelse også skaper rettslige utfordringer. På dette området kan alle medarbeidere i Homble Olsby | Littler hjelpe til med å bygge nødvendig kompetanse.

Homble Olsby advokatfirma as

Akersgata 28 
0158 Oslo 

Tel (+47) 23 89 75 70
Faks (+47) 23 89 75 71

E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Meld deg på vårt nyhetsbrev


Homble olsby Legal500Homble olsby EuropeChambers2018